COMMISSIES

Voorzitter

Secretaris

Penningmeester

Bestuurslid

Bestuurslid

Bestuurslid

Bestuurslid

Dhr. A. Kuipers

Dhr. T. Tijdhof

Dhr. H. Stevelink

Dhr. W. Bruns

Dhr. R. Waaijer

Dhr. E. Koehorst

Dhr. N. Wigger

voorzitter@demare-nd.nl

secretaris@demare-nd.nl

penningmeester@demare-nd.nl

willy@demare-nd.nl

ruud@demare-nd.nl

edwin@demare-nd.nl

niels@demare-nd.nl 

VOLwassenTeam daar staat de commissie VOLT voor, maar ook voor de energie die iedereen krijgt van de activiteiten die we organiseren. En dat zijn er heel wat: allerlei hele gave en verrassende activiteiten voor 18+ers. Je kunt denken aan theatervoorstellingen, muziekavonden, cabaret waarbij de sporthal omgebouwd wordt. Wil jij hiermee helpen?

Doebas is al een succes vanaf het ontstaan van De Mare. We organiseren zo’n 5 – 6 keer per jaar leuke activiteiten voor de basisschooljeugd: een spooktocht, een bezoekje aan de dierentuin of een museum, knutselmiddagen, Halloween, pietenbingo en het is telkens was anders. We doen de kinderen er een groot plezier mee, de opkomst is altijd goed. Maar we kunnen wel extra handjes gebruiken.

Nóg leuker dan de bioscoop is het Filmhuis in De Mare. Vier keer per jaar wordt er een kinderfilm voor basisschoolkinderen gedraaid met chips en ranja in de pauze. Voor de kids is het altijd genieten geblazen. Met een handjevol vrijwilligers houden we de boel in de gaten.

Net van de basisschool en net te jong om uit te gaan. Dan ben je zo’n 12-13 jaar oud en wat is er dan voor jou te doen in Noord Deurningen? Voor die jeugd organiseren we zo’n 4-5 keer per jaar een leuke activiteit. Lasergamen, een pubquiz, speedbikes, een dobbelavond, we proberen telkens wat anders te verzinnen en te organiseren wat hen aanspreekt.

Gek op handwerken! Dat zijn de Malle Mutsen en ze willen dat graag delen met jong & oud in Noord Deurningen. Naaien, borduren, haken, breien en macramé: eigenlijk alles wat met handwerken te maken heeft komt aan bod om de week op donderdagavond tussen 18 en 20 uur in De Mare. Zonder lidmaatschap en zonder opgave is iedereen welkom die graag lekker een avondje creatief bezig wil zijn. De Malle Mutsen zorgen voor naaimachines, materialen en boeken en leren de deelnemers allerlei verschillende technieken.

Er worden een boel activiteiten georganiseerd bij De Mare, gelukkig maar. Wij van de opbouwcommissie zorgen ervoor dat de ruimtes opgebouwd en ingericht worden voor de betreffende activiteit. Dat doen we met een groep van zo’n 20 vrijwilligers. Natuurlijk worden deze niet altijd bij iedere activiteit ingezet. Het ligt aan de grootte en omvang van het evenement.

Het overzicht houden, weten wanneer wat gebeurt en ervoor zorgen dat De Mare toegankelijk is. Dat is in het – heel – kort gezegd waar wij als beheerders van ons kulturhus ons mee bezig houden. Hoofdbeheerder is Gerrit Schleiferboom en hij wordt door de andere medebeheerders ondersteund.

Je zou het destijds bijna een woestenij noemen, maar een paar jaar geleden hebben we samen met de kerk en de school het speelveld en de parkeerplaats aangepakt. Het resultaat: een nieuwe ruime parkeerplaats en een mooi speelveld die voldoen aan alle wensen die leefden in ons dorp. Het onderhoud doen we zelf. En het speelveld is niet zomaar een speelveld.

Het is allemaal prachtig wat de verschillende commissies organiseren, maar wat als we deze hele gave activiteiten niet promoten? Dan komt er niemand! Daar houdt de PR commissie zich mee bezig. Berichten op Instagram en Facebook, informatie plaatsen op de website, contacten onderhouden met de pers en de ticketverkoop en zaalindeling. Allerlei zaken die eraan bijdragen dat iedereen weet wat er gebeurt in De Mare. Wie komt helpen?

Koffie en thee schenken bij de dorpshuiskamer of tijdens vergaderingen overdag, een drankje regelen voor de sporters die gebruik maken van de gymzaal ’s avonds en als de gelegenheid zich voordoet soep en broodjes of iets uit de frituur serveren. Dit is zomaar een greep uit de dingen die je als barvrijwilliger doet.

Waar gewerkt, gesport en gefeest wordt, moet het schoon zijn. Dat wil je immers zelf ook. Wij, commissie schoonmaakkanjers, zorgen er graag voor. Iedere dag (behalve op zondag) zorgt iemand ervoor dat het in zo’n 2 uurtjes weer spic & span is in De Mare. Is het iets voor jou om ons mee te helpen?

Normaalgesproken ziet de gymzaal er saai uit, maar bij een grote activiteit als concerten, carnaval of grote kinderevenementen moet deze er natuurlijk mooi uitzien. Dat doen we niet door een paar ballonnetjes op te hangen, nee, we pakken groots uit! En daarbij kunnen we jouw creatieve hulp wel gebruiken.

Samen ons dorp leefbaar maken en houden en ouderen uit hun sociaal isolement halen. En dat allemaal op een laagdrempelige manier. Daar staat de commissie Samen Welzijn voor. We organiseren allerlei gezellige activiteiten voor met name ouderen als bijvoorbeeld koersbal, jeu de boules, line dance, de dorpshuiskamer, open eettafel, een high tea of stamppotbuffet. Hiervoor hebben we vrijwilligers nodig.

DE KPJ Denekamp zette er een punt achter en een groep jongeren stak de koppen bij elkaar: hoe nu verder? Het mondde uit in Jong Noord Deurningen, een commissie die allerlei leuke activiteiten organiseert voor de jeugd tussen 16 en 25 jaar. Voor hand- & spandiensten kunnen we best nog wat hulp gebruiken, maar ook creatieve ideeën zijn welkom.

Partou kinderopvang

Plezier maken met vriendjes

Met verschillende kinderdagverblijven (crèches), peuterspeelzalen en buitenschoolse opvanglocaties in heel Nederland, is Smallsteps een van de grootste kinderopvangorganisaties van Nederland. En toch voelt ’t bij ons als thuis, dankzij onze medewerkers.

Waarom Smallsteps:

  • De eerste vriendschappen. Je kind ontmoet bij ons zijn eerste vriendjes. Ze leren op onze kinderdagopvang samen spelen, delen en ruzies bijleggen. Mooie lessen voor het leven.

  • Onwijs veel plezier. We bieden je kind een onvergetelijke tijd. Met toffe workshops en activiteiten. We hebben extra aandacht voor muziek, naar buiten en bewegen.

  • Spelenderwijs leren. Spelenderwijs en met veel liefde leren we jouw kindje nieuwe vaardigheden. Daarvoor zijn we ook opgeleid. Van leren kruipen tot het herkennen van kleuren.

  • Beleef de dag mee met onze app. Bij ons kijk je mee hoe het met je kind gaat op de opvang. We delen namelijk de belevenissen van je kind via foto’s en berichtjes met onze eigen app.

  • Wij geven om je kindje. Als je kindje gelukkig is bij ons, zijn wij dat ook. We zijn apetrots als we zien hoe goed jouw zoon of dochter zich ontwikkelt en plezier met leeftijdsgenootjes heeft.

De Willibrordschool

Een rustige, veilige en vertrouwde omgeving

De Willibrordschool staat in de kern van Noord Deurningen en wordt gevoed door het dorp en haar omgeving. De Willibrordschool een school waar wij hopen dat de kinderen:

  • Met plezier naar school gaan in een veilige rustige omgeving.

  • Ze voldoende leerstof aangeboden krijgen voor een goede passende vervolgopleiding.

  • Er voldoende aandacht is voor de leerlingen, die moeite hebben met leren of daar juist heel goed in zijn.

  • Zich kunnen richten op de toekomst o.a. door het toepassen van nieuwe technieken en veranderende informatiebronnen.

 

De school is steeds in ontwikkeling, past nieuwe onderwijskundige ideeën toe en heeft zorg voor alle leerlingen. “De Willibrordschool geeft kinderen de kans om hun eigen ontwikkeling te ontplooien”

Wil je volleyballen?

Our review process has put us in the top 10 schools and colleges in the world.

We have a commitment to ensure that our pupils receive the best pastoral care and support so that they feel happy and safe here and are therefore able to thrive and achieve academically. Our Student Services team are all trained to work with young people and as part of the team we have other students support the application process.

Jij / jouw bedrijf?

Word onderdeel van de Mare en maak gebruik van al onze faciliteiten.

Heb je nog geen onderkomen of wil jij met jou bedrijf samen werken binnen de Mare? Neem dan contact met ons op om te kijken waar er mogelijkheden liggen.

De Mare heeft meer dan 140 vrijwilligers Wil jij ook je steentje bijdragen?

Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.